fredag 11 september 2009

Hur tänker man..?

Var förbi kupolen en liten sväng igår och strax utanför apoteket ramlade ett litet barn i backen och började gråta. Pappan, som gick och rökte, lyfte upp det stackars gråtande barnet och gick vidare mot bilen med ungen i famnen och cigaretten kvar i munnen.

Hur får man för sig att det är okej att röka precis bredvid sina (eller andras) barn egentligen? Säger inget om att han suger i sig en massa gifter, det får han göra precis hur mycket han vill, men när han andas ut samma gifter på sina barn (som bara var några år gamla) är det inte okej. Inte det minsta okej alls.

Finns en mamma i nån av trappuppgångarna bredvid mig som brukar lasta in sina ungar i bilen, tända en cigg och sedan hoppa in i bilen och köra iväg. Okej? Nej, inte det minsta.

Spontant undrar jag vart gränsen till barnmisshandel går. Är det vettigt att acceptera att föräldrar potentiellt skadar sina barn för resten av livet?

2 kommentarer:

Sannah sa...

Verkligen! Det är fan inte okej! Och här är det lagligt att aga barnen. Såg en senast igår som drog ned byxor och kallsippor på en stackars två-/treåring och gav honom tre hårda "smack's" på stjärten. Det var så jag nästan började gråta. FÖR I HELVETE FOLK! Och det är en rätt vanlig syn.. Usch. Tur att inte min familj har den synen i alla fall. Förutom pappan, men han har ingenting att säga till om ändå så.

Margit25 sa...

Det är som Andreas Carlsson i Idol säger: Welcome to the earth om varför de är oartiga mot de som inte sjunger bra!! Men då är den här juryn ingeting jämtemot den juryn som var år 2007 då det var Amanda virces Marie.
Ja det är inte att undra på varför 10åringar skjuter vuxna med luftgevär om de inte har fått någon uppfostran??