lördag 3 maj 2008

Äntligen en skogsmulle igen

Efter en trevlig arbetsdag igår liftade jag med Ullis till kupolen för att flanera lite genom alla trevliga butiker sådär på fredagskvällen. Fastnade på Stadium där jag fick riktigt bra hjälp Per, ryggsäcksspecialisten, med att välja ut en ordentlig backpackerryggsäck. Bra att ha, tycker jag. När jag sedan betalat för den och är på väg ut därifrån ljuder den där härliga rösten som säger att "nu stänger vi vårt köpcentrum" tänkte jag att det där var ju bra tajming. Om det inte varit för att jag skulle förbi apoteket och handla ögondroppar för allt nedrans pollen som flyger omkring i luften nu. Ajdå.

Med min vanliga ryggsäck på ryggen, backpackerryggsäcken i ena handen och alla möjliga kvitton (skaffade stadiumcard, då blev det några stycken) i andra handen var det bara att dra till med några ordentliga löpsteg à la Björn Granholm från högst upp på kupolen hela vägen längst ner. Viga steg under det halvt nersänkta gallret för att sedan snabbt och utdraget be om ursäkt för mitt oförskämda beteende (eftersom jag jobbar i butik vet jag hur oerhört kul det är när någon kommer in efter stängningsdags).

Imorse styrde jag och Elin kosan mot Horndal (nånstans mellan Hedemora och Avesta) för att känna lite på stigar och myrmark i årets första orienteringstävling för vår del. Som det nöt jag kan vara ibland glömde jag självklart kameran hemma. Doh, som Homer skulle sagt. Det var i alla fall otroligt kul och gick riktigt bra också för den delen. Kom elva bland trettiosex startande i min klass. Kul! Sen är det ju en liten upplevelse i sig att duscha utomhus i ganska kallt vatten, men det är på något sätt en del av charmen med sporten.

Jag får helt enkelt se till att orientera fler gånger i år och ta med kameran så jag kan lägga upp någon vacker bild från det. (Dock inte på dusch-spektaklet efteråt, det ska jag skona dig från. Jag lovar.)

Inga kommentarer: