söndag 30 november 2008

Ja, nu är det minsann jul igen

Måste vara första gången jag fått fram julprylarna till första advent (helt sjukt vad tiden går fort)! Och visst är det mysigt när julkänslan smyger sig på, när julskivan snurrar runt i cd-spelaren och berättar att nu tändas tusen juleljus, när varje fönster visar upp en adventsljusstake eller en julstjärna? Går inte att låta bli att bli lite varm inombords.

Däremot tycker jag att det är rätt tråkigt att det börjar julskyltas i oktober. Det tar liksom bort den där speciella känslan och ser istället till att man hinner tröttna på julen innan man ens är halvvägs dit. Pappa berättade idag om hur de för tjugosju år sedan (ungefär) satte papper för fönstren i sin lilla Electrolux-butik och slet som djur lördagen före första advent för att julskyltningen skulle vara någonting extra. Och hur man inte kunde hitta en enda jul-pinal före första advent. Så vill jag ha det, så borde det vara.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Julen är mysig! Men jag håller med om att man hinner tröttna på julen lite smått innan den ens har börjat.... Det borde vara så som det var förr som du skrev. Haha ;)

Björn Granholm sa...

Haha, ja det var bättre på den gamla goda tiden (synd bara att man inte var med då!).. =p